top of page
Zoeken

Sexy kleding voor mensen met beperking krijgt groot podium

EasyToys gaat taboes doorbreken met startup Panty Pushers


Erotische webshop EasyToys start vandaag met de verkoop van een nieuwe kledinglijn speciaal voor mensen met een handicap. Het gaat om hold-up panty’s van Panty Pushers, opgericht door Sarah Kingma die leed aan de ziekte MS. De samenwerking is bedoeld om seksualiteit van mensen met een beperking uit de taboesfeer te halen. De totale winstopbrengst van de panty’s doneert EasyToys aan Kingma zodat zij haar lijn kan uitbreiden.

De missie van startup Panty Pushers is ervoor zorgen dat alle vrouwen de mogelijkheid hebben om te kunnen stralen en zich sexy te voelen, ook als zij in een rolstoel zitten. Op 22-jarige leeftijd kreeg Kingma de diagnose Multiple Sclerose (MS). “In één klap stond mijn leven op zijn kop. Ik merkte dat veel mensen door mijn rolstoel mij alleen nog als gehandicapt zagen, terwijl ik veel meer ben dan dat”, vertelt Kingma. De Emmense startte vorig jaar vanuit haar huis met de verkoop van hold-ups panty’s die ook voor vrouwen met bijvoorbeeld een prothese of een stomazakje fijn zitten. “Uiteindelijk wil ik een hele lijn aantrekkelijke hulpmiddelen op de markt brengen voor mensen met een fysieke beperking waarmee ze wél gezien willen worden. Panty’s zijn nog maar het begin.”

Droomsamenwerking

Toen Eric Idema, CEO van EDC Retail waar EasyToys onder valt, het telefoontje van Sarah binnenkreeg, twijfelde hij geen moment: “Haar idee sluit goed aan bij onze missie om seksualiteit op een leuke en speelse manier bespreekbaar te maken. Zij richt zich daarbij op een specifieke doelgroep die zij als geen ander begrijpt en is bovendien, net als wij, een tikkeltje rebels. We zijn dan ook trots dat wij haar op deze manier kunnen helpen haar droom te verwezenlijken.” Het in Veendam gevestigde EasyToys gaat de panty’s een jaar lang exclusief verkopen via de eigen webshop en die van zusterbedrijf Pabo.nl. Idema verwacht in die tijd zeker 5000 stuks te verkopen.

“We vinden het natuurlijk fantastisch dat wij haar producten mogen aanbieden. Maar nog belangrijker vinden wij het dat iedereen Sarahs verhaal hoort”, vervolgt Idema. “Daarom stellen we ook onze website en YouTube-kanaal ter beschikking voor blogs en vlogs van Sarah.” EasyToys is met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van meer dan 14.000 erotische artikelen de grootste erotiekwebshop van de Benelux. “Onze webshop is ervoor om iedereen een plezierig seksleven te bezorgen, dus ook degenen die lichamelijk beperkt zijn”, legt Idema uit. “Met Valentijn voor de deur hoop ik dat deze panty’s eraan kunnen bijdragen dat werkelijk iedere vrouw zich op deze dag bijzonder voelt.”

Taboe doorbreken

“Als influencer optreden voor EasyToys is een geweldige kans die ik maar al te graag aanpak”, reageert Kingma. “Seksualiteit zie ik als een eerste levensbehoefte, maar kan een stuk ingewikkelder zijn voor meiden die net zoals ik te maken krijgen met een beperking. Ik vond maar moeilijk mensen die mij hier advies over konden geven. Er rust toch een taboe op en dat kan eigenlijk echt niet meer in 2021. Iemand moet opstaan en zeggen ‘schaam je niet’. Ik word daarom graag de Nienke Plas voor deze groep vrouwen.”

In 2019 heeft de kersverse ondernemer dankzij een door haarzelf opgezette crowdfunding een zware stamceltransplantatie kunnen ondergaan in Moskou, waardoor ze niet langer een rolstoel nodig heeft. “Ik kan inmiddels weer alles wat ik vroeger ook kon, maar het was een zware tijd. De Emmense uitdrukking ‘beuk ‘m door de panty’ hield me in die tijd strijdlustig”, legt Kingma uit. “Hoe treffend is het dat ik nu met hold-up panty’s iets kan terugdoen voor mijn lotgenoten.”

Over Panty Pushers

De 36-jarige Sarah Kingma richtte in 2019 Panty Pushers op met als doel Nederlandse vrouwen met een fysieke uitdaging het podium te bieden dat ze verdienen. De Emmense ondernemer besloot na 16 jaar lang gehandicapt te zijn geweest door de gevolgen van Multiple Sclerose (MS) om een stamceltransplantatie te ondergaan in Moskou. Hiermee heeft ze naar eigen zeggen een tweede kans in het leven gekregen. Die kans wil Kingma benutten om uiteindelijk een webwinkel op te zetten waar mensen de mogelijkheid krijgen om hippe hulpmiddelen aan te schaffen waarmee ze gezien willen worden.

Comments


bottom of page