top of page
Zoeken

Piek in verkoop Jarretels en lustopwekkende bordspellen

Bijgewerkt op: 9 jun. 2021

Nederlanders maken het extra spannend tijdens Valentijnsdag


Gewaagde lingerie, spannende cadeauboxen en lustopwekkende bordspelen. Dat zijn dit jaar de hits om Valentijnsdag extra spannend te maken, constateert erotiekbedrijf EDC Retail. Bij de Europees marktleider, bekend van de overname van het Duitse Beate Uhse, komen in de aanloop naar de dag van de liefde dagelijks tot bijna 10.000 extra orders binnen.


Waar Valentijnsdag van oudsher vooral een romantische aangelegenheid was, kan het tegenwoordig niet spannend genoeg voor de meeste stellen. Volgens seksuologe Talitha Rodenhuis gaan partners nog steeds uit eten met elkaar, maar gebeurt er tegenwoordig veel meer dan dat. “Wat je steeds meer ziet, is dat stelletjes het binnenshuis vieren en een normale avond omtoveren tot een heel spannende avond.”


Jarretels

EDC Retail ziet dat terug in de bestellingen. Bij EasyToys.nl, de webshop die dagelijks door zo'n 100.000 mensen wordt bezocht, komen sinds medio januari dagelijks zo’n 6000 tot 9000 meer bestellingen binnen dan normaal. Er wordt opvallend veel spannende lingerie verkocht. “We verkopen de laatste weken 300 procent meer lingerie. Jarretels zijn erg populair om te geven. Absolute hit is een catsuit met open kruis”, vertelt CEO Eric Idema.

Ook speciale cadeauboxen en het bordspel Ultiem Verlangen zijn bestsellers. “Bij die laatste geef je elkaar opdrachten, waarbij de spanning stapsgewijs verder wordt opgebouwd. Zo leer je elkaar op seksueel vlak beter kennen”, aldus Idema. De verkoop van het bordspel is in de aanloop naar Valentijnsdag met ongeveer 50 procent gestegen.

Uitpakken

Volgens Rodenhuis is de feestdag de ideale gelegenheid om je partner te verrassen door eens flink uit te pakken. Vooral voor mannen, benadrukt ze. “Het is een uitgelezen dag om wat spanning toe te voegen, bijvoorbeeld door je partner te verrassen met een setje lingerie, het toevoegen van een speeltje of door eens te experimenteren met wat kink in de slaapkamer.” Voor vrouwen is Valentijnsdag nog meer de dag van romantiek en liefde. “Maar”, wil Rodenhuis er meteen aan toevoegen, “ze laten zich graag verleiden.”

Comments


bottom of page