top of page
Zoeken

Nederlanders maken het extra spannend tijdens de kerstdagen

Bijgewerkt op: 9 jun. 2021

Topdrukte bij EDC, verkoop toys naar hoogtepunt


Het is eind december niet alleen druk bij bedrijven die eten of kerstkaarten bezorgen, ook de verkoop van erotische artikelen bereikt vlak voor de kerstdagen een hoogtepunt. Bij erotiekbedrijf EDC Retail, Europees marktleider en bekend van de overname van het Duitse concern Beate Uhse, heerst topdrukte om de bestellingen de deur uit te krijgen. Zo worden deze maand ruim een derde meer toys besteld dan gemiddeld.

Nederlanders hebben er duidelijk voor gekozen om het in december, zeker tijdens de kerstdagen, extra spannend te maken, zo concludeert EDC Retail. Het bedrijf waar een groothandel en allerlei webshops voor erotische artikelen onder vallen, ziet een forse toename van de orders. “We zien een omzetgroei van ongeveer 30 procent ten opzichte van vorig jaar december”, vertelt CEO Eric Idema. “Vergelijk je het met afgelopen maanden, dan hebben we dagelijks ruim 1300 orders meer per dag. De verkoop via de webshop EasyToys.nl, die dagelijks door 100.000 mensen wordt bezocht, ligt bijvoorbeeld 35 procent hoger dan normaal. Gelukkig hebben we een efficiënte inpakmachine waarmee we de drukte aan kunnen.”

Luxe en spanning Uit een analyse van de producten blijkt dat consumenten deze feestmaand op zoek zijn naar speciale speeltjes, die meer luxe en spanning brengen. Zo zijn allerlei vibrators met speciale vormen en de luxe varianten duidelijk in trek, evenals de opblaasbare buttplugs. Ook seksmachines en speciale dildo’s laten een fikse stijging in verkoop zien. Van sommige van deze producten worden er deze maand drie keer zo veel besteld.

Die hang naar extra spanning en avontuur komt ook naar voren uit onderzoek onder bijna 6000 klanten van EDC Retail. 4670 deelnemers aan de poll (gelijk aan zo’n 80 procent) noemen de kerstdagen ‘een sexy gelegenheid om uit te pakken met toys’. Van hen zeggen 2870 deelnemers zijn of haar partner een speciaal speeltje te schenken. Vooral de dildo en buttplug zijn populair.

Comments


bottom of page