top of page
Zoeken

EasyToys is hoofdsponsor van olympische kwalificatie curling

Glijden op het ijs en wereldprimeur in Leeuwarder Elfstedenhal

© WCF / Steve Seixeiro

Leeuwarden/Veendam, 2 december 2021 – Zondag 5 december gaat voor de eerste keer in Nederland het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) curling van start. Negentien landen strijden in drie categorieën voor een plek op de Olympische Winterspelen, februari volgend jaar in Beijing, China. EasyToys, de grootste erotische webwinkel van de Benelux, is hoofdsponsor van het evenement en verandert de voor curling zo belangrijke 'hoglines' in hun typisch roze tintje.

De hoglines zijn de lijnen van waar spelers de stenen moeten werpen en traditioneel kleuren deze blauw. Dat deze nu op de olympische ijsvloer roze zijn, is een wereldprimeur. Dat ook het logo van EasyToys twee weken lang in het ijs te zien is van de Elfstedenhal deed de nodige wenkbrauwen fronzen. "We zijn ontzettend blij met de samenwerking met EasyToys, een grote speler uit de regio met een grote liefde voor sport”, stelt Norberth Korsmit, aanjager van het OKT-curling in Leeuwarden. “Vanaf het eerste moment dat ze hierbij betrokken zijn, hebben zij zich met volle energie en overgave aan het toernooi en de sport verbonden. Dat heeft een sport als curling in Nederland nodig.” Het toernooi is de komende weken in ruim 25 landen te volgen.

EasyToys blij dat ik glij-competitie

Bij EasyToys is inmiddels het curling-enthousiasme aangewakkerd. “Het is fantastisch dat we op deze manier een olympisch toernooi in Nederland kunnen ondersteunen,” zegt Eric Idema, CEO van EasyToys. "Sinds ons sponsorschap van FC Emmen bereiken we steeds meer mensen met onze missie om seksualiteit op een leuke en speelse manier onder de aandacht te brengen. Taboes doorbreken doe je ook door midden in de samenleving te staan. Met EasyToys als hoofdsponsor van het olympisch kwalificatietoernooi in Leeuwarden komt dat allemaal samen. Daar loop ik wel warm voor. Een trots kloppend sporthart."

Tijdens de rustdag van het kwalificatietoernooi, op vrijdag 10 december, organiseert EasyToys een eigen competitie. Onder de noemer ‘EasyToys blij dat ik glij' gaan diverse teams de curlingstrijd met elkaar aan. Namens onder andere EasyToys, Rumag, FC Emmen, Dance4Life en Slam! zullen bekende Nederlanders hun curlingkwaliteiten aan elkaar toetsen.

Oudste teamsport ter wereld

Het OKT curling wordt in drie categorieën gehouden en in totaal zijn er acht tickets naar Beijing te bemachtigen, twee voor de gemend-dubbelspelers en drie voor zowel de dames- als herenteams. Zondag 5 december begint het toernooi voor de gemengd-dubbelspelers, gevolgd door de dames- en herenteams die van 11 tot en met 18 december de strijd aangaan. Nederland doet mee aan het toernooi met het Nederlands heren curlingteam. Zij hebben een spannend toernooi voor de boeg met wedstrijden tegen Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Italië, Finland, Japan, Noorwegen en Zuid-Korea.

Ondanks dat curling één van de oudste teamsporten ter wereld is en het in de zestiende eeuw al werd beoefend in Nederland, is de sport hier een stuk minder bekend dan het zo geliefde wedstrijdschaatsen. Korsmit hoopt dan ook met het olympisch kwalificatietoernooi in Nederland dat curling hier nog verder aan populariteit zal winnen. “Dat elke ijsbaan in Nederland een curlingclub krijgt en natuurlijk dat de Nederlandse heren zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de spelen,” aldus de sportmarketeer.

Comments


bottom of page