top of page
Zoeken

Financiële impuls EDC Retail om wereldwijde ambitie te realiseren

Bijgewerkt op: 9 jun. 2021

Groeigeld startsein versnelde uitbreiding binnen sexual wellness


EDC Retail, in Nederland vooral bekend van het merk EasyToys, versnelt zijn groeistrategie en trekt hiervoor kapitaal aan van een gerenommeerde investeringsmaatschappij. Met het groeigeld kan de erotiekgigant werk maken van de ambitie om de positie van top drie-speler in Europa uit te bouwen en binnen enkele jaren een wereldspeler te worden. De eerste stap is direct genomen door een samenwerking met groothandel Eropartner Distribution aan te gaan.


Voor oprichter en eigenaar Eric Idema, die zijn onderneming dertien jaar geleden vanaf een zolderkamertje begon, is deelname van de investeringsmaatschappij een enorme opsteker. “Ik ben trots op alle medewerkers van EDC Retail. We hebben met z’n allen een volwassen bedrijf neergezet, waardoor we nu met dit nieuwe kapitaal de kans krijgen een grote groei door te maken”, zegt Idema. Beide partijen doen geen mededelingen over de hoogte van de financiële deelname.

‘Sexual wellness’ professionaliseren

Met het verkrijgen van het internationaal groeikapitaal kan Idema zijn bedrijf versneld uitbouwen. Tevens wordt het mogelijk de industrie van ‘sexual wellness’ verder te professionaliseren.

Idema: “Doel is om ervoor te zorgen dat bij elke Europeaan een seksspeeltje in het nachtkastje ligt. Daarnaast hebben we als sexual wellness-specialist ook een educatieve rol om mensen meer te laten genieten van liefde en erotiek.”

Slagkracht vergroten

De investeerder die aan boord is gekomen levert groeikapitaal en kennis om de wereldwijde ambitie te kunnen realiseren. In Nederland is het voor het eerst dat een gerenommeerde investeringsmaatschappij in de sector van sexual wellness stapt. Deze investeerder heeft EDC Retail en Eropartner Distribution, één van de grootste Europese groothandels in erotiekproducten, benaderd. Daar is een fusie van de erotiekbedrijven uit voortgekomen.

Idema daarover: “De financiële injectie voor ons en voor Eropartner, een zeer professionele partij, is een mooie eerste stap. Hiermee kunnen we ook onze e-commerce-platformen verder vergroten. We zijn zo bovendien in staat om ons assortiment aan te vullen met nieuwe producten en dat geldt omgekeerd ook. En we voegen onze kennis samen. Zo kunnen we elkaar aanvullen en versterken.” Gezamenlijk zijn EDC Retail en Eropartner een top drie-speler in Europa.

Fundamenteel groeiende markt

De investeringsmaatschappij zegt voor het Nederlandse EDC Retail en CEO Eric Idema te hebben gekozen vanwege het ‘ambitieuze managementteam’. Een andere belangrijke beweegreden is dat het een ‘fundamenteel groeiende markt betreft die steeds meer uit de taboesfeer komt’.

Ook speelt mee dat sexual wellness een steeds grotere medische relevantie heeft: “Een betere seksuele gezondheid draagt bij aan een betere algemene gezondheid”, aldus de investeerder.

Over Eropartner Distribution

Eropartner Distribution is internationaal distributeur van erotische speeltjes. Het bedrijf levert aan erotische shops en andere retailers. Het is een van Europa’s grootste groothandels. Eropartner is gevestigd in het Noord-Hollandse Zwaagdijk en heeft zo’n veertig medewerkers in dienst. In 2020 draaide het bedrijf een omzet van ongeveer veertig miljoen euro.

Commentaires


bottom of page