Team EDC Retail

EDC Retail beschikt over een jong en gedreven team met de nodige kwaliteiten en ervaring. Alle medewerkers beschikken over hun eigen specialismen, waardoor er een sterk, complementair team is ontstaan. Hieronder stellen we een klein deel van het team van EDC Retail aan u voor:

Eric Idema - CEO

Eric is de CEO en dus de eigenaar van EDC. Eric zorgt ervoor dat alle bedrijfsactiviteiten van EDC Retail in goede banen worden geleid. Zijn dagen worden gevuld met conceptontwikkeling, projectmanagement, uiteenlopende marketingactiviteiten, reizen naar China en diverse beurzen, en vooral veel meetings en andere communicatieve activiteiten. Eric's GSM ligt dan ook nooit stil en zijn mailbox raakt nooit leeg.

Jeroen Kuijper - CTO

Jeroen is van meet af aan betrokken bij EDC en tot op de dag van vandaag de technische rechterhand van Eric. Jeroen is opgeleid als chemisch ingenieur aan de TU Delft, maar hield zich altijd al bezig met website-ontwikkeling. Bij EDC Retail combineert Jeroen zijn ingenieurscapaciteiten met webactiviteiten. CSS, (X)HTML, Javascript, SQL en PHP, hij is overal in thuis en haalt altijd het onderste uit de kan. Jeroen stuurt het ICT - team van systeembeheerders en developers aan.

André Visser - Sales Director

André is onze Sales Director en bevindt zich vaak ergens in de wereld bij klanten en leveranciers. Zijn doel is om het beste uit iedereen te halen en om Sales naar the next level te brengen. Altijd op zoek naar oplossingen en mogelijkheden, voor zowel online als offline shops. Verantwoordelijk voor wereldwijde sales, nieuwe markten en het ontdekken van nieuwe opties.

Alle afdelingen

Klantenservice

De klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar en staat onder leiding van Jeanette. Via de telefoon, email, whatsapp, social media en chat worden vragen van klanten beantwoord. Professioneel, geduldig en vriendelijk, met de grootst mogelijke zorg en service. Ons klantenserviceteam bestaat momenteel uit Jeanette, Annet, Sabine, Ester, Ellen, Raffaella, Falco en Henriette.

Sales / Inkoop

Ons Sales en Inkoop team verkent de markten, zoekt naar nieuwe mogelijkheden en onderhoudt de relaties met onze zakelijke klanten. Beurzen, meetings, leuke deals, alles komt voorbij op de afdeling Sales. Dit team bestaat onder andere uit Carl, Rebekka, Lennard, Davey, Sjoerd, Barrie, Koen, met André als Sales Director en Miranda als Senior Buyer.

Logistics

Het logistieke team van EDC Retail bestaat uit meer dan 50 personen. Zij zorgen ervoor dat het logistieke proces vlekkeloos verloopt. Zij boeken de voorraden in en vullen de vakken. Ze dragen zorg voor het discreet verpakken van alle bestellingen en regelen dat de pakketten binnen no-time bij onze klanten terechtkomen. Met Jakob als logistiek manager en Dikkie als teamcoordinator.

Marketing

Met Patrique als coördinator van team Marketing, zorgt deze afdeling voor de vindbaarheid van onze shops en artikelen in zoekmachines. Adwords, SEO, SEA, termen die voor de mensen binnen deze afdeling gesneden koek zijn. Met marketingmedewerkers Sophie, Lisa, en diverse anderen zijn er altijd leuke promoties, acties en interessante nieuwsbrieven.

Product- en Contentmanagement

Als je online producten verkoopt, moet de beschrijvende tekst van de producten correct zijn. De juiste foto moet bij het artikel staan en alle kenmerken moeten worden vermeld (zoals welke batterij hoort erbij). Het team Product- en Contentmanagement zorgt onder andere voor de vulling van alle shops, zowel op consument- als op b2b-niveau. Daarnaast worden er blogs geschreven, worden de teksten uiteraard zo leuk en zoekmachine-vriendelijk-mogelijk gemaakt, worden er reclame-uitingen bedacht etcetera. Alles op tekstueel gebied valt onder deze afdeling. Harrold neemt in deze afdeling de coördinatie op zich. De taken zijn verder verdeeld onder Megan, Miriam, Amber, Nick en Roy.

Design

Zonder plaatjes is alles erg saai.... Ons grafische team voorziet alles dan ook van plaatjes en kleurtjes. Van het ontwerpen van reclamebanners tot productverpakkingen, alsook de kleuren van de muren in ons bedrijfspand. Alles wordt bedacht en uitgevoerd door de afdeling design onder leiding van Suzanne. Hester, Suzanne, Melanie, Daan, Arjan, Rick, en Sander dragen zorg voor mooie layouts en heldere weergaven. Zowel in de interne als externe communicatie.

ICT & Development

Wij bestaan dankzij internetverkopen. De sites moeten dus werken, de computers moeten draaien. Hiervoor hebben wij 3 subteams, met Jeroen als coördinator, binnen ICT: systeembeheer, front-end development en back-end development. De computers en servers in ons pand worden beheerd door Teun (systeembeheer). We hebben ook een afdeling front-end development, waar Wilco en Aaron alle sites van een mooi uiterlijk en werkelijke formulieren voorziet. Front-end development programmeert alles wat je als klant op een website ziet. Jeroen en Rick zijn onze back-end programmeurs. Dit zijn de hardcore programmeurs en zij bouwen alles wat je eigenlijk niet ziet. Dit is dus de code waarop ons hele shopsysteem en beheersysteem gebaseerd is.

Ondersteunende afdelingen

Uiteraard hebben we ook nog een aantal ondersteunende afdelingen. Zoals de afdeling HR/Personeelszaken, waar Janneke verantwoordelijk is voor de sollicitatiegesprekken, de interne gesprekken met medewerkers en alles wat er verder komt kijken bij HR-zaken. Wouter en Tjietra zijn onze financial controllers. Jaarrekeningen, facturen, het is daar een en al cijfertjes en rapporten. Schone kantoren zijn prettig om in te werken en hiervoor zorgen Roelie, Ellen en enkele andere facilitair medewerkers. Martijn is onze operationeel manager en proces coordinator en zorgt voor de communicatie tussen de afdelingen, de processen en diverse andere adhoc projecten. Daarnaast hebben we nog een Duitse GMBH waar Thorsten de uitvoering van doet.