LELO Rapporteert Toename van Vervalsingen maar Vecht Terug

LELO zegt dat het fabrikanten in China heeft ontmaskerd als producenten van vervalsingen van LELO producten. Met beperkte opties om via de wet terug te slaan, zei U.S. sales manager Donna Faro tegen EDC, is het inlichten van mensen het belangrijkste wapen van het bedrijf tegen de piraterij.

Faro zei dat er recentelijk een opkomst is van gebruikers en handelaren die contact zochten met de hoogkwaliteit fabrikant om twijfelachtige producten die de LELO naam droegen. Het gaat niet alleen om producten die online zijn gekocht, maar ook producten uit ‘echte’ winkels.

“Er zijn duidelijk oplichters die willen profiteren van onze groei,” zei Faro. “LELO heeft enkele vervalsers kunnen traceren en probeert ijverig actie te ondernemen. Dit is een serieus probleem en we nemen dit niet licht op.”

Faro zei dat het bedrijf weinig kan doen om vervalsingen van de markt te laten verdwijnen, ondanks de patenten die het bedrijf op al haar producten heeft. Wel kan het brieven schrijven met de vraag om te stoppen, wat LELO ook heeft gedaan, met beperkt en tijdelijk resultaat.

“We willen handelaren laten zien dat wij stappen ondernemen tegen vervalsers,” zei Faro. “Maar, inlichtingen verschaffen is het belangrijkste wat we moeten doen”.

Ze merkte op dat elk industrieel product grote kans heeft om gekopieerd te worden, maar dat hun industrie het voordeel van de technologie heeft, wat tevens één van de weggevertjes is in het identificeren van een LELO-vervalsing.

“Het is niet zo moeilijk om een vals product te ontdekken – ervan uitgaande dat ze het uiterlijk en de details goed kennen,” zei Faro. “De lage kwaliteit van het gebruikte materiaal is de nummer 1 weggever, bovendien zijn de vervalsingen vaak luider – LELO producten zijn fluisterstil. Een klant zou het niet weten en handelaren balen enorm als zijn merken dat er vervalsingen in hun schappen terecht zijn gekomen.”

“Ik liep zelf toevallig in een Canadese adult winkel en zag een vervalsing in de schappen staan. De verpakking was helemaal anders, het logo en de motieven zaten op de verkeerde plaats.”

Als het wat minder gaat met economie is het logisch om voor de laagste prijs te gaan shoppen.

Consumenten die op zoek zijn naar echte Lelo artikelen & voor lage prijzen gaan natuurlijk naar: www.Easytoys.nl

“Mijn advies is als het te goed klinkt om waar te zijn, dan moet je waarschijnlijk de integriteit van het product betwijfelen,” zei Faro. “Bij LELO staan we achter onze hoogkwaliteitsproducten en hun prijs.”