Grote toename eCommerce in Nederland

Het HDB, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Thuiswinkel.Org, de belangenvereniging voor bedrijven die diensten en / of producten op afstand aan consumenten verkopen, concluderen in een rapport dat de eCommerce in Nederland aanzienlijk aan het toenemen is.

Het is het eerste rapport van een reeks rapporten die het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HDB) wil opstellen en daarbij gebruik wil maken van verschillende partners. Hoofdtaak is dat de Nederlandse detailhandel wordt vergeleken met omringende landen. Het thema internet verkopen mag hierbij het spits afbijten.

Het eerste rapport is opgesteld door onderzoekers van EIM. Ze bekeken de groei van internet verkopen in twaalf landen en bemerkten dat het kopen op afstand ‘distance selling’ in ons land een enorme toename liet zien. Als peiljaar was gekozen voor 1990 en er werd onder andere onder de loep genomen hoeveel euro’s er werd besteed per hoofd van de bevolking.

Het rapport biedt interessante informatie, niet alleen over de ontwikkeling van internet verkopen in de twaalf landen die meedoen aan het onderzoek, maar er staat ook veel in met betrekking tot de aanbodkant. Wilt u het rapport zelf lezen? Dan kunt u het downloaden op de site van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.