Ervaring stage van Jorn Rottiné bij EDC-Internet B.V.

- Februari 2013 – Juni 2013
- Jorn Rottiné
- Technische Bedrijfskunde
- Hanzehogeschool Groningen
- 3e jaars stage

Begin en ontvangst

Het begon allemaal toen ik een maatje trof, woon achtend in hetzelfde dorp als ik, die bij EDC-Internet als programmeur werkt. Hij vertelde me over zijn werk en de gang van zaken op dat moment. Toen hij vertelde dat het bedrijf binnenkort zou verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie, zag ik kansen om daar mijn stage als Technisch Bedrijfskundige te vervullen. Na wat telefonisch contact werd ik al snel uitgenodigd op het kantoor en het klikte direct met de mensen. Eric en Jakob ontvingen mij openhartig en vertelden me over het bedrijf, hoe de toekomst eruit zag en wat ik zou gaan kunnen doen in de betreffende periode.

Start stageperiode

Het begon met een dagje meelopen in het magazijn, dit is standaard voor iedere nieuwe werknemer/stagiair die bij EDC komt te werken. Hierdoor leer je direct de processen en systematiek van werken kennen. Dit komt je later ten goede als er dingen over gevraagd worden, je er zelf in wilt verdiepen of er school gerelateerde kwesties over schrijft.

Alle stagiaires werken vanuit dezelfde kantoorruimte. Dit werkt erg prettig en is ook ideaal in de omgang, hierdoor is het namelijk gemakkelijk om met elkaar dingen te overleggen. Binnen het bedrijf hangt er een informele sfeer. Dit komt de productiviteit veelal ten goede. Er wordt zeker wat van je verwacht maar op zijn tijd wordt er ook even goed gelachen wat een prettige werksfeer creëert .

Informele sfeer, komt de productiviteit ten goede Op zijn tijd een lachertje

Project

- EDC-Internet procesmatig in kaart gebracht
- ABC analyse op voorraad
- Inkoopbeleid
- Nevenactiviteiten; Dieetdrogist.nl, Leidraden; Dropshipping/Scala.

Begeleiding

De stagebegeleiding wordt gedaan door Jakob Pieterman. Dit doet hij standaard op elke dinsdag. Jakob weet van wanten en heeft mij altijd goed beleid de gehele periode.

Als er daarnaast dingen zijn waar je niet zeker van bent of graag zou willen weten kun je altijd aankloppen bij Eric Idema

Gang van zaken bij EDC-Internet.

Tijdens mijn stageperiode ben ik bij meerdere keren bij andere bedrijven op bezoek geweest. De ene keer om te overleggen, samen met een andere stagiaire, over het ontwerp van ons project Dieetdrogist.nl. Hierin hadden wij een groot aandeel wat een stukje verantwoordelijkheid van je vraagt maar daarnaast erg leuk en uitdagend is. Een andere keer ben ik mee geweest naar een klant waarmee vergaderd werd. Van deze ervaringen steek je echt wat op van hoe het er in het echt aan toe gaat en geeft daarnaast een leuke draai aan je stage. Je kunt het namelijk beschouwen als kleine projectjes naast je officiële opdracht wat voor leuke afwisseling zorgt.

De medewerkers zijn altijd open en aardig en kun je te allen tijde wat vragen of vertellen. Ook dit is erg prettig en geeft je een goed ‘thuisgevoel’.

Tenslotte is EDC goed te bereiken via het openbaar vervoer. De trein vanuit Groningen doet er 30 minuten over om in Veendam te komen en vertrekt elk half uur. Deze trein doet er vervolgens een half uur over om in Veendam te komen en binnen 7-8 minuten ben je op ’t bedrijf

Heb je ook interesse in een uitdagende stage in Veendam?

Opzoek naar een uitdagende stage waarin je niet alleen ingezet wordt voor koffie halen, kantoorklusjes? Op onze afdelingen; Design, Web Development en Online Marketing hebben wij elke stageperiode diverse plekken per afdeling beschikbaar.

Als je bij onze openstaande stageplaatsen niet direct een functie ziet die bij je past of er is geen huidige openstaande stageplek, kun je ons uiteraard een open sollicitatie + motivatie sturen. Wij streven er dan naar om hier zo spoedig mogelijk op te reageren. Stuur dit dan aan vacature@edc-internet.nl.