Erotiekbedrijf voor tweede jaar op rij opgenomen in de fast 50

P E R S B E R I C H T

______________________________________________________________________________

 

 

EROTIEKBEDRIJF VOOR TWEEDE JAAR OP RIJ OPGENOMEN IN DE FAST 50

 

VEENDAM, THE NETHERLANDS - Voor het tweede jaar op rij is een erotische webwinkel uit Veendam opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50, een ranking van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Het erotiekbedrijf groeide in 2017 met bijna 300% vergeleken met het jaar daarvoor en wist daarmee een plek op de lijst te bemachtigen. Op 4 september kregen de deelnemende bedrijven het bericht dat ze zijn genomineerd en op 11 oktober aanstaande wordt de ranking van de Deloitte Technology Fast 50 officieel bekendgemaakt. De genomineerden krijgen dan te horen op welke plek ze zijn geëindigd.

 

In 2017 eindigde het erotiekbedrijf op de 43e plaats met een groei van 243%, SendCloud uit Eindhoven bemachtigde de 1e plaats met een groei van 5463%. Deelnemers van de Fast 50 maken automatisch kans op een plek in de EMEA Fast 500. Deze lijst biedt een overzicht met de 500 snelste groeiers van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

EDC Retail is 11 jaar geleden opgericht op een zolderkamer in Veendam en bij het grote publiek bekend geworden dankzij de verkoop van seksspeeltjes via de eigen consumenten webwinkel EasyToys.nl. Het bedrijf heeft tevens een eigen productiefaciliteit in Don Guan, China en een groothandeltak dat maandelijks een groot aantal artikelen verscheept naar landen in Europa, Centraal Amerika, Azië en Afrika. De groei en het succes is opmerkelijk nadat erotiekbedrijven de laatste tijd regelmatig in het nieuws kwamen met negatieve resultaten. Zo kwam Pabo onlangs in het nieuws nadat het moederbedrijf Beate Uhse failliet was verklaard.

 

Eric Idema, oprichter en CEO van EDC Retail, verklaarde ‘verheugd te zijn met de plek in de Fast 50 en wacht in spanning de definitieve uitslag van 11 oktober aanstaande af.’ ‘Ons bedrijf heeft nog voldoende potentie om te blijven groeien de komende jaren’, aldus Idema.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evertine Visser, Marketing en PR

Telefoon: +31 648 427 525

Email: evertine@edc.nl

 

EDC Retail is 11 jaar geleden opgericht door Eric Idema vanaf zijn zolderkamer en groeide snel uit tot een internationaal concern met ruim 120 medewerkers. Eind 2016 verhuisde het bedrijf naar een pand van 8000 vierkante meter dat ruimte biedt aan een assortiment van 20.000 artikelen. Momenteel wordt een deel van het logistiekcentrum verbouwd om aan de groeiende vraag naar artikelen en opslag te kunnen voldoen.

 

www.easytoys.nl

Facebook en Instagram