Consument koopt liever in webwinkel met Thuiswinkel Waarborg

Consument koopt liever in webwinkel met Thuiswinkel Waarborg

Bijna drie op de vier consumenten kopen eerder bij een webwinkel met Thuiswinkel Waarborg-keurmerk dan zonder. Zij vinden dat het keurmerk aangeeft dat de online winkel betrouwbaar en veilig is.

Dit blijkt uit het meest recente onderzoek naar het thuiswinkelgedrag en de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk in Nederland dat TNS NIPO in samenwerking met Thuiswinkel.org in april 2010 heeft gedaan onder een representatieve steekproef van Nederlanders van 18 jaar en ouder.

In het onderzoek is de volgende stelling voorgelegd: ‘Wanneer ik het Thuiswinkel Waarborg-logo op een site zie staan, ben ik eerder geneigd producten op die site te kopen’. Dit jaar geeft 72 procent van de ondervraagden aan het daarmee helemaal eens te zijn, in 2009 lag dat percentage nog op 66 procent. Zo’n 28 procent zegt dat het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk staat voor veiligheid, vorig jaar was dat 23 procent. Bijna een kwart (24 procent) noemt betrouwbaarheid als kenmerk voor het keurmerk, in 2009 was dat 21 procent.

Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org, zegt over de uitkomsten: ‘Het bewijst dat de aanpak van de Thuiswinkel Waarborg-certificering werkt. Met de verplichte certificering van Thuiswinkel.org-leden willen wij de consument de zekerheid geven dat hij met een betrouwbare partij online veilig zaken kan doen. Consumenten willen dat kennelijk ook, blijkt uit dit onderzoek.’