Ben Wa viert 69 jaar in het vak

Seksspeeltjesfabrikant Ben Wa International, bedenker en merkhouder van de Chinese balletjes (Ben Wa balls) voor vrouwen, heeft aangekondigd dat het bedrijf in 2011 haar 69e verjaardag viert.

Ben Wa is een bedrijf, opgericht in 1942 door Fred Malorrus, dat adult speeltjes een gadgets vervaardigt, met als bekendste product de Chinese balletjes (ook wel Ben Wa balletjes) voor vrouwen.

Het bedrijf zei dat de balletjes steeds populairder worden bij het grote publiek dankzij de gezondheidsvoordelen die ze bieden als hulpmiddel voor kegeloefeningen.

De laatste paar jaar heeft Ben Wa een verandering ondergaan in haar management en is ze van eigenaar gewisseld. Hierdoor kan het bedrijf na bijna 70 jaar behouden blijven en het Ben Wa merk verder ontwikkelen. Ook kan het bedrijf hierdoor haar kernactiviteit als actieve leverancier van adult producten aan handelaren behouden en uitbreiden. “Ben Wa breidt haar basis aan strategische partners uit en zal meer van zich laten horen in de opkomende media in 2011,” zei Ben Wa president D. Gordon.

“We zullen onze kracht als een van de meest zelfstandige en gevestigde merknamen in de VS en wereldwijd gaan mengen met een grotere industriële betrokkenheid. Ook zullen we gebruik gaan maken van de interactieve communicatie via de sociale media. Onze Ben Wa ballen zijn het eerste product voor kegeloefeningen voor vrouwen dat direct via een Facebook-pagina wordt verkocht, zonder externe links. En dat is slechts een voorproefje van wat het nieuwe jaar ons bedrijf gaat brengen.”